Sunday, November 14, 2010

KAWAN LAMA

AlhamdulLilah, pertemuan kembali melalui teknologi visual lebih 30 tahun dengan Rafidah Awang kini dah bergelar Prof Madya Dr danmenetap di US sebagai pensyarah di sana melalui jambatan facebook Rozita ARahman rakyat jati Endau, Mersing Johor.
Bersyukur teramat sangat kepada Allah swt kerana zaman kanak2 dulu kami boleh dikatakan rapat menjadi rakan mesjid -tukang sibuk bila ada apa-apa program di Mesjid Endau dulu.
Dr Faridah mengenali kakak saya iaitu Siti Hawa yg pernah menjadi rakan mengaji Quran dengan Pak Noja di Mesjid Endau dulu dan sekarang beliau telahpun kenali isteriku kerana usaha baik beliau menelefon dari US lebih 3 kali- terimkasih kepada Prof Madya Dr Faridah, doa saya mudah-mudahan menjadi kenyataan di tahun hadapan bergelar Profesor pula.
Banyak cerita dan pengalaman Dr Faridah bila membawa diri di US dan telahpun mempunyai rumah sendiri dan hidupnya sendiri yang lebih baik jika nak dibandingkan dengan kawan-kawan bila hidup di zon mewah di negara sendiri menjadi kurang perjuangannya.
Semoga Allah swt melapang hidup kedua-dua rakanku Rozita dan Dr Faridah- AMIN

No comments:

Post a Comment