Wednesday, November 23, 2011

SELAMAT DATANG

Setiap kali bermulanya semester baru banyak yang perlu diperbaharui. Pengalaman baru bagi para pelajar yang baru masuk, pengalaman dari semester yang lalu dan banyak persediaan awal yang perlu dilakukan.

Bagi pelajar lama harus beringat dengan CGPA yang diperolehi jangan sama sekali berpuas hati dengan apa yang diperolehi tetapi sentiasa bersyukur dengan setakat rezeki yang Allah berikan. Tambahkan azam dan aturkan strategi untuk mendapat lebih baik CGPA dari yang baru diperolehi.

Para pelajar yang baru kena bersyukor kerana mereka terpilih untuk dapat menyambungkan pelajaran walaupun ada serba sedikit cita-cita tidak tercapai mungkin rezekinya di sini dengan kursusnya yang sebenarnya lebih layak bersesuaian dengan kelulusan SPM dahulu.

Bersedia dengan banyak kerja-kerja yang akan mendatang seperti biasa dengan assignment dan homework. Jangan terbiasa dengan perangai hendak balik kampung sahaja bila ada peluang bercuti, banyak menafaat lain yang boleh diterokai terutama bagi para pelajar yang baru. Biasakan dengan suasana baru dan persekitaran dan budaya yang baru. Ambil yang bauk untuk untuk diteladani dan yang tidak sesuai dan buruk segera ditolak. Selamat memulakan pengkuliahan yang baru bagi para pelajar diploma UiTM Johor. Semoga hari ini lebih baik dari hari esok dan esok lebih baik dari hari-hari yang telah ditinggalkan.

No comments:

Post a Comment