Thursday, April 1, 2010

MERACAU2 Si-NANA

28Mac (Ahad)- Menghampiri Maghrib hujan, aku, isteri dan anak2 bersembang kat luar hingga hampir masuk waktu maghrib. Nana dan Zarif main hujan kerana seronok bergurau
Malamnya Zarif dah tak sedap badan
29Mac (Isnin)- Hantar Zarif dan Nana ke sekolah, terpaksa pusing balik lepas hantar Nana masuk ke gate sekolah, Zarif kata dia tak boleh gi sekolah sebab badan mengiggil (Mlmnya program pelajar tema Bollywood, tak datang sebab sari tak sempat jahit)
MALAM tu Nana pula meracau2- nampak ada sesuatu, darah lah mengigil2 (suhu badan naik)- Aku pun rasa tak sehat dan penat juga macam juga Pn Hamidah (nampak letihnya)yang bertugas menilai pensyarah2 DIIM di Segamat tetapi sentiasa bersemangat (tkasih pada mereka- En Zaihan, Hjh Nab, Pn Hamidah dan semua rakan2 psyrh DIIM UiTM Johor)
Malam ni malam ke-3 Nana masih meracau2 malam takut tidur dan bila dapat tidur kejap terbangun terkejut-terkejut- takut katanya.
RISAU juga melihatnya tapi InsyaAllah sikit lagi sembuhlah tu- nak ambil air jampi sikit kat Us Kamaruddin. Semoga Allah swt memberikannya kekuatan dan akan cepat sihat.
ESOK subuh nak gi Mersing pula- InsyaAllah jadi aku pergi mungkin bawa keluarga sekali nak hiburkan anak yang kecil cerdik ni...

WALLAHU-ALAM

No comments:

Post a Comment